potrebno je :
200 gr. piškota
250 gr. kisele pavlake 20 % masti
500 ml slatke pavlake
1 učvršćivač za šlag
4 kašike šećera u prahu
6 prepolovljenih banana
200 gr. čokolade
4 kašike ulja
4 kašike šećera
4 kašike vode
100 ml mineralne vode
Postupak pripreme:
Prsten za tortu namestiti da bude prečnika 30 cm.Piškote umakati u mineralnu vodu i redjati na dno. Umutiti slatku pavlaku sa učvršćivačem, dodati kiselu pavlaku i šećer. 1/2 mase namazati preko piškota. Preko fila redjati preostale i namazati drugi deo fila. Poslagati banane i preliti čokoladnom glazurom. Kad se galzura stegne, skinuti prsten. Servirati po želji .
Čokoladna glazura :200 gr. čokolade otopiti sa 4 kašike ulja, šećera i vode.
Коментари
Постави коментар