za koru :
3 jaja
150 gr brašna
4 kašike likera po želji
1 prašak za pecivo
100 gr mlevenih lešnika
100 ml ulja
100 gr. šećera
za fil :
250 ml slatke palake
3 čokoladna poljupca ( kupiti u hipermarketu ili poslastičarnici )
2 kašike sirupa od zove
1 učvršćivač za šlag
100 gr . kisele pavlake
za žele :
100 ml sirupa od zove
6 listova crvenog želatina
200 ml vode
700 gr. jagoda
Priprema :
Kora : Dobro umutiti jaja sa šećerom , pa lagano dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo . Dodati liker , lešnike i ulje , pa opet promešati. Smesu izliti u kalup za torte obloženim papirom za pečenje. Koru peći na 180 stepeni 25 minuta.
Fil :
umutiti slatku pavlaku sa učvršćivačem, dodati sirup od zove , čokoladne poljupce i kiselu pavlaku.
Fil dobor izmešati pa premazati preko kore. Na fil od pavlake redjati oprane i očišćene jagode.
Žele :
Pomešati sirup od zove i vodu - prokuvati. Dodati omekšali želatin , pa ostaviti da se prohladi. Kad tečnost počne da želira , sipati je preko jagoda . Tortu ostaviti u frižderu 2 sata. Ukrasiti je po želji.

Коментари
Постави коментар