potrebno je :
1900 ml mleka
1 šlag krem od vanile
1 šlag krem od jagode
1 šlag krem od čokolade
1 litra Creme Patisserie od Me..le
750 gr. kisele pavlake 20 % masti
400 gr. mlevenih lešnik napolitanki
100 gr. lešnika mlevenih
30 gr. želatina
Postupak pripreme:
Podgrejati mleko i dodati omekšani želatin . Mešati dok se želatin ne istopi ( ne sme da kuva ). Prohladiti i pomešati sa umućenim Cremom Patisserie i kiselom pavlakom.Podeliti na 4 dela.
U jedan deo dodati mlevene napolitanke i lešnik.
Umutiti svaki šlag krem zasebno po uputstvu na kesici. Pomešati sa preostala tri dela ( svaki zasebno ) .
U prsten za tortu prvo sipati fil od vanile, zatim polovinu fila od napolitanki, zatim fil od jagode, pa od napolitanki i završiti filom od čokolade. Ukrasiti po želji i preliti čokoladnim prelivom. Ostaviti u frižderu da se stegne 2 sata .
Коментари
Постави коментар