kora :
500 gr. lisnatog testa
fil :
1 l mleka
6 žumanaca
250 gr. šećera
10 kašika brašna
4 burbon vanilin šećera
200 ml slatke pavlake ili 250 gr. margarina
1 limun - rendana kora i sok
za ukrašavanje :
200 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlaga u prahu
Postupak pripreme:
Razdvojiti dva bloka lisnatog testa i svaki razvući tanko oklagijom. Prvo lisnato testo izbosti viljuškom i peći u četvrtanom plehu 10 do 12 minuta na 175 stepeni. Drugo lisnato iseći na trouglove i peći na istoj temperaturi . Ohladiti .
Skuvati fil na pari ili najmanjoj vatri ( 1 ) od mleka, žumanaca,brašna, šećera, vanil šećera. Dodati limunov sok , rendanu limunovu koru i ohladiti. Kad je ohladjeno izmešati sa 200 ml umućene slatke pavlake ili 250 gr. margarina . Ako pravite sa margarinom , dodavati kašiku po kašiku fila uz stalno mućenje.
Fil namazati na pečenu koru. Ukrasiti sa šlagom. Rasporediti trouglove pečenog lisnatog testa i iseći na kocke .
Verzija za štampu
Baš lepo i brzo!
ОдговориИзбриши