
Potrebno je :
1 1/ 2 kg teško pile
1 kašičica ruzmarina
1 kašika vlašca
so, biber
8 glavica crnog luka
1 kašika soja sosa
1 kašika balzamiko sirćeta
1 kašičica šećera
pola glavice belog luka
Priprema :
Pile preseći nožem na ledjima , platirati .Sa nožem izbockati i " džepove " puniti belim lukom.Soliti , biberiti ... staviti sa isečenim limunom, ruzmarinom, vlašcem u pleh i peći 60 minuta na 200 stepeni.Ako pile nije masno, sipati pola čaše vode u toku pečenja.
Iseći crni luk na prstenove. Propržiti sa šećerom u ulju, , biberiti i na kraju dodati soja sos i balzamiko sirće.
Servirati uz krompir pire.
Za hrabrije- servirati uz krompir pire sa jabukama. Način pripreme je isti kao i za normalni, samo pred kraj kuvanja krompira dodati dve jabuke ili kruške da kuvaju 10 minuta .. potisnuti kroz krompir presu, dodati malo mleka i muskatnog oraščića. Iznenadite i sebe i druge ! Pravo letnje jelo.
Коментари
Постави коментар