
1 kg brašna
1 šolja jogurta
1 šolja mlake vode
1 šolja ulja
40 gr. svežeg kvasca
1 ravna kašika soli
kašičica šećera
3 jaja za premazati i posuti : ulje i susam 50 gr.
Za fil :
100 gr. sira
100 gr. seckanog praziluka
1 jaje
50 gr. kisele pavlake 20 % ml. masti
soli po ukusu
Sastojke za fil sjediniti.
Priprema : Rastopiti kvasac u mlakoj vodi. Izmešati sve sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti da nadodje pola sata. Razmesiti na brašnjavoj podlozi. Podeliti na dva dela. Rastanjiti oklagijom prvi deo testa i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm...staviti fil i poklopiti drugim delom testa. Staviti čašu u sredinu i testo seći na trouglove ( 8 -12 ).Svaki trougao okrenuti dvaput oko svoje ose. Premazati uljem, posuti susamom... ostaviti da nadodje pola sata i peći na 180 stepeni 50 minuta.
Коментари
Постави коментар