za koru :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika hladne vode
1 kašika ulja
za fil od vina :
500 ml belog vina ( Sauvignon Blank )
4 kašike šećera
10 gr. belog želatina
2 burbon vanil šećera
1prašak za vanil puding
500 gr. slatke pavlake
500 gr. marmelade od malina ( domaće ) ili skuvati maline sa pudingom kao zamena
za marmorirani deo :
600 ml mleka
1 prašak za puding vanila
1 prašak za puding ukus čokolada
4 kašike šećera
300 ml slatke pavlake
50 gr. čokolade
50 gr. bele čokolade
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika hladne vode
1 kašika ulja
za fil od vina :
500 ml belog vina ( Sauvignon Blank )
4 kašike šećera
10 gr. belog želatina
2 burbon vanil šećera
1prašak za vanil puding
500 gr. slatke pavlake
500 gr. marmelade od malina ( domaće ) ili skuvati maline sa pudingom kao zamena
za marmorirani deo :
600 ml mleka
1 prašak za puding vanila
1 prašak za puding ukus čokolada
4 kašike šećera
300 ml slatke pavlake
50 gr. čokolade
50 gr. bele čokolade
Priprema :
Kora: umutiti penasto jaja, dodati šećer.. mutiti dalje dok masa ne " pobeli "( 10 minuta ). Zatim dodati brašno i prašak za pecivo, vodu i ulje, dobro izmešati i sipati u pleh ( 26 cm ). Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta. Raseći koru na pola. Donju koru namazati marmeladom od maline ( ili pudingom ).
krem od vina :
Skuvati vino sa šećerom, vanil šećerom i vanil pudingom. Skloniti sa vatre i ohladiti malo, dodati omekšali želatin i mešati dok se ne rastopi. Kad počne da želira , dodati umućenu slatku pavlaku .
U okruglu zdelu staviti jednu polovinu testa , sipati polovinu krema od vina . Kašikom rasporediti marmeladu od malina ( ili puding ) , sipati drugi deo krema od vina i poklopiti namazanom donjom korom. Staviti u frižder da želira 2 do 4 sata.
Posle tog vremena izručiti iz zdele i staviti na posužavnik . Namestiti prsten za tortu na 27 cm . Sipati naizmenično crni i beli fil i kašikom marmorirati ( prošarati ). Ostaviti u frižderu preko noći . Ukrasiti po želji.
Kremovi za marmoriranje : skuvati 300 ml mleka sa 2 kašike šećera, belom čokoladom i vanil pudingom . Ostaviti da se ohladi . Dodati umućenu slatku pavlaku. Ponoviti isto sa pudingom od čokolade i crnom čokoladom.
Kora: umutiti penasto jaja, dodati šećer.. mutiti dalje dok masa ne " pobeli "( 10 minuta ). Zatim dodati brašno i prašak za pecivo, vodu i ulje, dobro izmešati i sipati u pleh ( 26 cm ). Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta. Raseći koru na pola. Donju koru namazati marmeladom od maline ( ili pudingom ).
krem od vina :
Skuvati vino sa šećerom, vanil šećerom i vanil pudingom. Skloniti sa vatre i ohladiti malo, dodati omekšali želatin i mešati dok se ne rastopi. Kad počne da želira , dodati umućenu slatku pavlaku .
U okruglu zdelu staviti jednu polovinu testa , sipati polovinu krema od vina . Kašikom rasporediti marmeladu od malina ( ili puding ) , sipati drugi deo krema od vina i poklopiti namazanom donjom korom. Staviti u frižder da želira 2 do 4 sata.
Posle tog vremena izručiti iz zdele i staviti na posužavnik . Namestiti prsten za tortu na 27 cm . Sipati naizmenično crni i beli fil i kašikom marmorirati ( prošarati ). Ostaviti u frižderu preko noći . Ukrasiti po želji.
Kremovi za marmoriranje : skuvati 300 ml mleka sa 2 kašike šećera, belom čokoladom i vanil pudingom . Ostaviti da se ohladi . Dodati umućenu slatku pavlaku. Ponoviti isto sa pudingom od čokolade i crnom čokoladom.

Коментари
Постави коментар