Пређи на главни садржај

Kod Vere u poseti

Fbi rukavice , igru osmislila Mamajac . U gostima kod Vere , blog Astal poznat po svojim starim , dobrim proverenim receptima odevenim u novo ruho. Vera na inovativan način i lakim receptima pokazuje mladim
domaćicama da za dobro jelo je potrebno samo malo mašte i volje.
Isprobala sam dva recepta .Pridržavala sam se mera , što retko radim...
Obožavam proju i jednostavno sam je morala isprobati... dobro, malo i regionalni patriotizam :D ta mi vojvodjani se moramo podržavati .. šalu na stranu, volem stare recepte iz razloga jer imaju dušu.  Jednostavna , brza i pogodna za one koji ne vole sir ili ga nemate u kući . Recept možete videti ovde. Na slici sa salatom od mladog luka i seckanom slaninicom .
Salata od mladog luka : iseckajte 300 gr. mladog luka , dodate 6 kašika sirćeta, 4 kašike vode , 3 kašike ulja, soli i bibera po ukusu, malo šećera .. ostaviti malo da odstoji.

Drugi recept koji sam odabrala su ledene kifle , recept možete videti ovde. Na prvo čitanje mi je bio interesantan ... moram priznati kad sam zamesila testo bila sam skeptična, pogotovu kad sam stavila preko noći u frižder , ali posle 15 do 20 minuta pečenja na 200 stepeni sve moje sumnje su se raspršile. Slika govori za sebe , a ako imate želju da uzmete jednu  :D potpuno vas razumem ... bile su izvrsne .Po ukusu nešto izmedju salčića i lisnatog testa . Pogodno ako nemate vremena , a puno gostiju . Jedina mana je što nestane za tren oka... pravite duplu meru.

Na kraju svima želim da čestitam predstojeći Uskrs i da ga proslavite sa svojim voljenima. Pozz !

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je