Пређи на главни садржај

Kod Vere u poseti

Fbi rukavice , igru osmislila Mamajac . U gostima kod Vere , blog Astal poznat po svojim starim , dobrim proverenim receptima odevenim u novo ruho. Vera na inovativan način i lakim receptima pokazuje mladim
domaćicama da za dobro jelo je potrebno samo malo mašte i volje.
Isprobala sam dva recepta .Pridržavala sam se mera , što retko radim...
Obožavam proju i jednostavno sam je morala isprobati... dobro, malo i regionalni patriotizam :D ta mi vojvodjani se moramo podržavati .. šalu na stranu, volem stare recepte iz razloga jer imaju dušu.  Jednostavna , brza i pogodna za one koji ne vole sir ili ga nemate u kući . Recept možete videti ovde. Na slici sa salatom od mladog luka i seckanom slaninicom .
Salata od mladog luka : iseckajte 300 gr. mladog luka , dodate 6 kašika sirćeta, 4 kašike vode , 3 kašike ulja, soli i bibera po ukusu, malo šećera .. ostaviti malo da odstoji.

Drugi recept koji sam odabrala su ledene kifle , recept možete videti ovde. Na prvo čitanje mi je bio interesantan ... moram priznati kad sam zamesila testo bila sam skeptična, pogotovu kad sam stavila preko noći u frižder , ali posle 15 do 20 minuta pečenja na 200 stepeni sve moje sumnje su se raspršile. Slika govori za sebe , a ako imate želju da uzmete jednu  :D potpuno vas razumem ... bile su izvrsne .Po ukusu nešto izmedju salčića i lisnatog testa . Pogodno ako nemate vremena , a puno gostiju . Jedina mana je što nestane za tren oka... pravite duplu meru.

Na kraju svima želim da čestitam predstojeći Uskrs i da ga proslavite sa svojim voljenima. Pozz !

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu