za dve osobe ...
Sastojci :
800 gr. ćurećih bataka
150 ml jogurta
1 kašičica crvene cary paste
1 kašika začina
biber
50 ml slatke pavlake za kuvanje
150 gr. šampinjona
200 gr. crnog luka
pola glavice belog luka
200 gr. integralne testenine
peršun
Priprema :
Pomešati jogurt , kari pastu , beli luk i u tome marinirati ćureće batake sat vremena .
Zagrejati malo ulja u tiganju i pržiti ćureće batake sa svih strana na laganoj vatri 1 ili 1.5 ( po 5 minuta ). Preliti preostalom marinadom i dodati iseckani luk. Poklopiti i lagano pržiti oko 30 - tak minuta. Potom dodati rezane šampinjone i slatku pavlaku i dinstati još 15 - tak minuta . Pri kraju posuti peršunom , poklopiti i skloniti sa vatre .
Integralnu testeninu skuvati prema uputstvu , ocediti i pomešati sa sosom. Sevirati po želji.
Kao zamena za cary pastu možete sami napraviti : 2 kašike paradajz pirea , 1 kašika ljute aleve paprike , 1 kašičica caryja , belog luka po želji, 2 kašike maslinovog ulja, malo soli ... sipati u manju teglicu . Potrošiti za nedelju dve i držati u frižderu.
Crvena cary pasta je napravljena od ovih sastojaka , a pošto kod nas nema baš u svakoj radnji ... treba se snaći. Dobro, u originalu ide malo curcume i galganta .. ali to nije odlučujuće.
Ćureće meso je krto, sa malo masnoća i pogodno je za dijetu ili dijabetičare.
Коментари
Постави коментар