Ovog puta u Fbi rukavicama Ivanini blogovi So i Biber / Dolce fooda .
Preokret u Ivaninom životu je bila fotosesija u kojoj je bila model i poklon njenog muža za venčanje - kulinarska biblija svakog kuvara amatera Patin kuvar . Bila je fascinirana receptima i tadašnjim rečnikom kojim su se opisivali pojedini recepti , što ju je zaintrigiralo da istraži ko je bila ta Spasenija Pata Marković po čijim receptima kuva ceo Balkan. Godinama je usavršavala svoje kulinarsko umeće , da bi je kasnije zainteresovala orijentalna , austrijska, meksička , mediteranska i naravno američka kuhinja.
Kao i svaki balkanac pojam američke kuhinje za mene je bio barbekju, fast food i gotova jela spremna za podgrevanje u mikrotalasnoj. Medjutim, Ivana me je razuverila u postu da postoji neupadljiva većina - sportskih fanatika i pobornika zdrave hrane koji žele da razbiju baš ovakve predrasude . Ona se i sama aktivno bavi sportom- trenira u teretani, trči i učestvuje u polumaratonima .
Svaki post na blogu je praćen nekom pričom iz njenog života , o običajima u zemlji u kojoj sad živi , razlikama i sličnostima izmedju stare i nove domovine .
Ivana je jedna od najuspešnijih blogera sa naših prostora , urednica online magazina Mezze , novinar , majka troje dece i zaljubljenik baštovanstva .
I slede isprobani recepti ..
Kolač sa limunom i nemlevenim makom |
Majmunski hleb |
Mac and Cheese |
Provansalska jagnjetina |
Kolač uragan Sendi |
Pasta Alfredo sa šparglama |
Šta da kažem , bila su to dva meseca kulinarskog uživanja.
So i biber su dva osnovna začina svake kuhinje i bez njih ne možete zamisliti slana jela, mada se koriste i u slatkim poslasticama i naziv nije slučajan .
Završiću post poznatim citatom iz bajke Princeza soli ili Salzprinzessin ( izvorna škotska legenda , koju su kasnije obradili i objavili braća Grim) :
" Ivana, volim tvoj blog kao zrno soli !"
Sanjice, ti si se bas potrudila, plus toliko detalja sa mog bloga, ti ga bas ozbiljno pratis. Btw, nemam troje dece, vec dvoje, i sa njima se jedva borim... I nisam urednica samo saradnica za Mezze. Bas ti je sve lepo ispalo. Hvala na trudu.
ОдговориИзбриши