kućna verzija Fast fooda. Neću reći da je zdrava i dijetalna , ali znate šta ste stavili prilikom pripremanja.
Verujem da će se deca obradovati ovakvom ručku ili večeri i zaboraviti poznate lance .
za ciabatta hot dogove
600 gr. brašna tip 400
40 gr. svežeg kvasca
100 ml mlake vode
200 ml jogurta
pola kašičice šećera
pola kašičice soli
50 ml ulja
+
300 gr. viršli po želji ( ja sam uzela male frankfurter )
100 ml senfa
kupus salata :
900 gr. sitno narendanog mladog kupusa
1 iseckana zelena šiljata ljuta paprika iliti BIBER
2 jabuke narendane
200 gr. majoneza
150 ml jogurta
3 kašike sirćeta
2 kašike ulja
pola kašičice šećera
ravna kašičica soli
mlevenog bibera po ukusu
+
4 do 5 paradajza isečenog na ploške
+
1,5 kg mladog belog krompira
Priprema :
Prosejati brašno , napraviti šakom udubljenje i po krajevima posoliti. Rastopiti kvasac i šećer u mlakoj vodi i sipati u brašno . Dodati jogurt , ulje i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da udvostruči svoj volumen. Razmesiti na brašnjavoj podlozi i "čupkati " male količine testa - otprilike 80 gr. i oblikovati loptice.
Rastanjiti svaku lopticu oklagijom i namazati sa pola kašičice senfa . Staviti u svaku po viršlu i uviti . Stavljati gotove hrenovke u uljem podmazan pleh i pre pečenja ih premazati uljem.
Peći 30 minuta na 175 stepeni.
Krompire oljuštiti , oprati i iseći po želji. Pržiti u dubljem ulju sedam do deset minuta, zavisi od sorte . Pržene krompiriće staviti na kuhinjski papir da se ocede.
Kupus salata : sve sastojke za salatu dobro izmešati .
Serviranje : raseći ciabatta hot dog po sredini i servirati uz tople krompiriće , kupus salatu i izrezani paradajz.
Meekano savršenstvo ....
Коментари
Постави коментар