Пређи на главни садржај

Ajme - Ciabatta hot dog sa krompirićima i kupus salatom


kućna verzija Fast fooda. Neću reći da je zdrava i dijetalna , ali znate šta ste stavili prilikom pripremanja. 
Verujem da će se deca obradovati ovakvom ručku ili večeri i zaboraviti poznate lance .

za ciabatta hot dogove
600 gr. brašna tip 400
40 gr. svežeg kvasca
100 ml mlake vode
200 ml jogurta
pola kašičice šećera
pola kašičice soli
50 ml ulja 
+
300 gr. viršli po želji ( ja sam uzela male frankfurter )
100 ml senfa 

kupus salata :
900 gr. sitno narendanog mladog kupusa
1 iseckana zelena šiljata ljuta paprika iliti BIBER
2 jabuke narendane
200 gr. majoneza
150 ml jogurta 
3 kašike sirćeta
2 kašike ulja 
pola kašičice šećera
ravna kašičica soli
mlevenog bibera po ukusu
+
4 do 5 paradajza isečenog na ploške 

+
1,5 kg mladog belog krompira 


Priprema :
Prosejati brašno , napraviti šakom udubljenje  i po krajevima posoliti. Rastopiti kvasac i šećer u mlakoj vodi i sipati u brašno . Dodati jogurt , ulje i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da udvostruči svoj volumen. Razmesiti na brašnjavoj podlozi i "čupkati " male količine testa - otprilike 80 gr. i oblikovati loptice.
Rastanjiti svaku lopticu oklagijom i namazati sa pola kašičice senfa . Staviti u svaku po viršlu i uviti . Stavljati gotove hrenovke u uljem podmazan pleh i pre pečenja ih premazati uljem.
Peći 30 minuta na 175 stepeni.  
Krompire oljuštiti , oprati i iseći po želji. Pržiti u dubljem ulju sedam  do deset minuta, zavisi od sorte . Pržene krompiriće staviti na kuhinjski papir da se ocede.
Kupus salata : sve sastojke za salatu dobro izmešati .

Serviranje : raseći ciabatta hot dog po sredini i servirati uz tople krompiriće , kupus salatu i izrezani paradajz.
Meekano savršenstvo ....








Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je