Пређи на главни садржај

Fine kiflice sa marmeladom


pravljeno za današnju Blogerijadu koja je održana na Adi. Iako je početak dana bio kišan tj. sa pljuskovima Milkicina ( Mimi's Kingdom ) pozitivna energija je rasterala sve oblake . Uživale smo u lepom danu i spremljenim delicijama  . Drago mi je da sam upoznala nove blogere  i videla već poznata lica . Facit dana :  Devojke , hvala na druženju . Bogatija sam za par prijatelja i recepata , a to je suština ovakvih druženja . Mogu samo reći - sreća prati hrabre :D 

Sastojci  :
1 kg brašna tip 500
40 gr. svežeg kvasca
360 ml mlake vode
100 gr. šećera
pola kašičice soli
100 ml ulja
2 jaja

+
150- 200 gr. marmelade po želji ( kajsija , šipak ili mešana )

Priprema : 
Prosejati brašno i posoliti . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i preliti preko brašna . Dodati ulje i jaja i zamesiti testo . Ostaviti na toplom mestu da se diže pola sata i potom razmesiti na brašnjavoj podlozi . Podeliti na četiri jufke . Svaku rastanjiti oklagijom i iseći na 12 trouglova . Na svaki trougao staviti po kašičicu marmelade i uviti u kiflu . Stavljati u pek papirom obložen pleh . Ostaviti da miruje 15 do 20 minuta i potom peći na 200 stepeni 15 do 17 minuta . 
Pečene kiflice premazati margarinom ili putrom .
Pred služenje posuti prah šećerom.




Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu