Пређи на главни садржај

Patin 15 : Puding od kukuruznog brašna


scroll down for recipe in english

Patin 15 , tema Puding od kukuruznog brašna .


Ja sam , kao i uvek , prilagodila recept jer je prava kalorijska bomba .

Sastojci :
1 litar mleka
200 gr. kukuruznog brašna
400  gr. fete
100 gr. putera
1 kašičica soli
4 jaja

+
12 kašičica ulja

+ za serviranje :
kajmak
salata
i kulen

Priprema :
Skuvati mleko sa 1 kašičicom soli i 100 gr. putra . Dodati kukuruzno brašno uz stalno mešanje i kuvati još dva minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti oko 15 minuta. Umutiti penasto jaja i staviti trećinu polumlake palente i ignječenu fetu uz stalno mucenje , kako bi se izjednačila temperatura , i potom izmešati sa ostatkom . 
U kalupe za mafine u obliku ruže , sipati po kašičicu ulja i podmazati . Sipati smesu i peći na 200 stepeni 35 minuta , Ohladiti u kalupu i potom izručiti.
Servirati po želji. 

ps. odlično predjelo ili uz meze. Smesa je kremasta i da nije slano , malo po gustini i " mekoći " podseća na vanil puding . Mislim da bi ovaj puding ubedio i protivnike palente da je zavole. Čak bih ga nazvala i sufleom koliko je vazdušast.
Nisam prelivala kajmakom , jer nema svrhe sa kupovnim . Jedino sa domaćim... 



Patin 15, theme Corn pudding.

Ingredients :
1 liter milk
400 gr. greek feta
200 gr. corn fluor
1 teaspoon salt
100 gr. butter
4 eggs

+
12 teaspoon oil

+
kajmak ( cream cheese )
kulen - sausage
salad

Process for preparing :
Boil milk with 1 teaspoon salt and 100 gr. butter . Add corn fluor under constantly stirring and cook another 2 minutes until it thickens.  Remove from stove and cool down for 15 minutes. Whisk the eggs foamy  and put a 1/3 lukewarm polenta and mashed feta - mix well ,  to equalize temperature and then mix with the rest of polenta. In molds for muffins pour a teaspoon of oil to grease. Pour the mixture into a greased molds and bake , uncovered,  at 200 degrees for 35 minutes. Cool down the Corn pudding and put out from the mold.
Serve with sausage, cream cheese and salad.

Impressions - great appetizer or as a side dish with meze. I would compare this fluffy Corn pudding with Souffle .

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je