Ajme , koliko nas je ! Tema spanać , domaćica Snežana .
Ovu pizzu često pravim u vreme posta , sa manjim ili većim varijacijama. Ko ne koristi posni sir može ga izostaviti.
Sastojci za testo :
300 gr. brašna
pola kašičice soli
20 gr. svežeg kvasca
150 ml mlake vode
50 ml ulja
+
100 ml kečapa
250 - 300 gr. opranog, iseckanog spanaća
300 gr. očišćene , iseckane paprike
100 gr. crnog luka
1 kašičica karija
pola kašičice soli
kašičica oregana
185 gr. tunjevine
30 gr. susama
100 gr. posnog sira
Priprema :
Prosejati brašno i posoliti i dodati ulje . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i sjediniti sa prethodnim , zamesiti glatko testo. Razviti tanko na brašnjavoj podlozi i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm.
Namazati testo kečapom .
Propržiti susam u tiganju ( bez ulja ) i ohladiti .
Propržiti crni luk sa 50 ml ulja , potom dodati kari , paprike i pržiti uz mešanje još desetak minuta. Potom dodati spanać i oregano , dinstati još dva- tri minuta , poklopiti i skloniti sa vatre. Ohladiti . Ocediti od suvišne tečnosti ( ako ima ) i rasporediti po testu . Potom rasporediti tunjevinu , posuti susamom i narendati posni sir.
Peći na 200 stepeni 25 do 30 minuta .
Sviđa mi se novi izgled bloga kao i pizza
ОдговориИзбришиhvala :D nekad se treba prilagoditi čitaocima .Nekad je jednostavno bolje.
Избриши