Пређи на главни садржај

KuVarijacije : Pužići


KuVarijacije , tema uvrnuti pužići ili Twisted snail buns . Original možete videti ovde .

Sastojci za 14 komada :
500 gr. brašna tip 500
20 gr. kvasca
150 ml jogurta
150 ml mlake vode
50 ml maslinovog ulja
1 ravna kašičica soli
1 kašičica šećera

+
100 ml maslinovog ulja za premazivanje
50 gr. susama

Priprema :
Prosejati brašno i posoliti. Rastopiti kvasac sa šećerom i sipati u brašno . Dodati jogurt i ulje i zamesiti glatko testo . Ostaviti na toplom mestu da se testo digne. 
Razmesiti na brašnjavoj podlozi i " čupkati " prstima loptice testa od 60 gr. ( koristite vagu ). 
Svaku lopticu što tanje razviti oklagijom .
Testo raseći na trake od 2 cm , ali tako da obod testa ostane neisečen.


Premazati maslinovim uljem .
Uviti dijagonalno testo , kao na slici i potom uviti kao puža počevši od debljeg kraja.


Slagati u podmazan pleh , premazati uljem i posuti susamom. Peći na 200 stepeni 15 minuta.

ps. Odlično pecivo sa zanimljivim načinom pripreme. Meko , uz jogurt savršen . Ja nisam premazivala jajetom testo , jer nisam ljubitelj. Ko želi , može. Lak recept, brza priprema , zanimljivog oblika  ubraja ga u najdeljenije na internetu. U svakom slučaju , preporučujem.





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je