potrebno je :
1 pakovanje kora za baklavu
500 - 600 gr. rendanih jabuka
5 kašika šećera
100 gr. grubo mlevenih oraha ( ili badema , lešnika )
5 kašika mineralne vode
5 kašika ulja .
Postupak pripreme:
Pomešati ulje i mineralnu vodu.
Jabuke pomešati sa šećerom i orasima.
Na dnu podmazanog , okruglog pleha prečnika 30 cm staviti jednu koru .
Potom sledeće četiti kore slagati kao krst tako da krajevi vise preko ivice pleha i poprskati mešavinom ulja i kisele vode ...
... zatim sledeće četiri slagati u odnosu na prve pod uglom od 45 stepeni da nastane cvet i porskati uljem i kiselom vodom .
Staviti jednu četvrtinu fila i dve kore nabirati kao harmonike i staviti preko fila . Možete ih i blago zgužvati .
Staviti dve trećine fila od jabuke i vraćati kore obrnutim redom počev od poslednje.Prskajte svaki red sa mešavinom ulja i kisele vode ...posle prvog vraćenog reda filovati ostatkom fila.
i poklopiti poslednjim listom kore. Premazati uljem .
Peći 40 minuta na 200 stepeni.
Ako je gornja kora tvrdja , možete i poprskati malo vodom . Mi volimo hrskavo .
Verzija za štampu
Коментари
Постави коментар