Пређи на главни садржај

Pet omiljenih poslastica - blogerska igrica


Ingrid sa bloga Prekratak dan me je nominovala za igricu " Pet omiljenih  poslastica " koju je osmislila Vera sa bloga Astal -kuhinja moje ravnice .
Ko prati moj blog duže vreme , verovatno je primetio da mi je sve skoro omiljeno. Volim sve što je dobro i ukusno tj. volim sve . Jedino ako sadrži namirnice na koje sam intolerantna , onda ne mogu da probam silom prilika.
Tako da mi odabir 5 omiljenih poslastica veoma teško pada ... ali okvirno izabraću iz svake kategorije ...
Volim sve vrste mrvičavih pita ,  streuselkuchen ili crumble NE BIRAM  ...
2. Kuglofe obožavam ... 

3. sve vrste baklava 
4. sve čokoladne torte
Gabon torta sa bademima
5. sve deserte u čaši bilo da je krem ili sladoled ili kao ovde objedinjeno ....
Panna Cotta u čaši ...
Mada moja tri omiljena recepta  još nisam objavila , a kojima ne mogu nikako odoleti  :
1 .Kasekuchen ili nabujak od sira
2. Mrvičava pita sa marmeladom
3.  kvark torta sa mandarinama
To ću ispraviti ovih meseci... 

Nominujem sledeće blogere :
1 .Magična oklagija
2. Gaga u kujni
3. A sada Olja kuva
4.  Cooking By Mirjana
5. Home- made by B




Коментари

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Super, ah tako i kod mene, ja nisam puno omiljenih recepata još objavila

    ОдговориИзбриши
  3. Sanja, hvala na nominovanju, ali matora sam ja za igrice... Pridružiću se kad budem bila mlađa... ;)))
    Pozdrav i još jednom ti hvala što si me se setila!

    ОдговориИзбриши
  4. odličan izbor ! od svačega po parče,molim !

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Sanja hvala ti puno što si mislila na mene i nominirale me za ovu lijepu igricu. Sve tvoje slastice su mi super, tako i ovih pet, ali kada bih trebala birati kuglof bi prvi probala :)

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan izbor i kod tebe a i ja kao i ti skoro sve volim ali slušam svoju mlađariju pa nekako više kuham i mijesim što se njima sviđa.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...