tema u novembru kuVarijacija - Nana Anine kiflice sa bloga u džaku brašna ... kuvarica Taca. Napolju je ispod nule .. magla , tmurno vreme ... slobodnog vremena na pretek . Videh temu.... i zasukla rukave ... Težina pripreme je srednja . Uglavnom sam se pridržavala recepta... pravila sam duplu meru i ispekla tri pleha mirisnih kiflica. Jedne sam filovala sirom , druge paštetom i treće ajvarom. Ne premazujem kiflice nikad belancetom... uvek uljem , iz razloga što mi uvek zagori... a ne volim " gorak " ukus kiflica. Podržavam ideju da se starinski recepti spasu od zaborava ... to mi svi nekako i činimo . Obično ljudi gundjaju da se ljudi ne pamte po hrani . Nije u pitanju hrana ,nego neka vrsta vremeplova ili rituala koji su naši stari imali. Samim pravljenjem se oživljavaju neka stara vremena ...prenosi kolektivno znanje- tradicija s jednog kolena na drugo. Taci je to uspelo i mislim da je Ana ponosna na nju . Toliko od mene .. a vi dragi moji ... svesku u r
kuvati je lako - samo treba znati kako