i slaninicom pride, naravno . Tema ovog meseca " Domaćice meseca " su bili slani mafini . Možete pustiti maštu na volju i osnovni recept za mafine obogatiti povrćem , sirevima , mesom ... Ja sam se opredelila za kombinaciju crvenog pasulja ( bogat Mg ) , kukuruznog brašna, kukuruza šećerca + slaninice : red mesa , red masti . Ideja sa korpicama od kora nije nova , ali veoma zahvalna i dekorativna u slučajevima kad ne želite da se pečeni mafini zalepe za teflon . Smesa za 24 mafina . Sastojci : 100 gr. mesnate slanine 1 češanj belog luka čilija po ukusu - ja sam stavila na vrh noža 1 kašičica karija 250 gr. crvenog pasulja iz konzerve 125 gr. kukuruza šećerca 1 seckana paprika 200 gr. brašna 200 gr. kukuruzno brašno 15 gr. praška za pecivo 60 ml ulja 300 gr. kisele pavlake 100 ml jogurta 3 jaja soli po ukusu - zavisi od slanine ( pola kašičice ) bibera po ukusu + za ukrašavanje : pržene slanine ploške krastavca sir
kuvati je lako - samo treba znati kako