I ovog puta smo se okupile u Novom Sadu radi humanitarne akcije. Tema pite zeljanice kojima smo obradovale štićenike doma u Veterniku. Imale smo " slobodu " pri pravljenju pita . Mogle su biti sa lisnatim testom , domaćim korama, kupovnim što je bila prednost u ovom slučaju. Iako je tema bila ista , svaka domaćica je napravila na svoj način tako da niste mogli naći dve iste pite. Sastojci za kore : 400 gr. brašna tip 400 20 gr. svežeg kvasca pola kašičice šećera ravna kašičica soli 180 ml mlake vode + 50 ml ulja Fil : 450 gr. očišćenog, svežeg, iseckanog spanaća 300 gr. očišćenog , iseckanog praziluka dva čena iseckanog belog luka kašičica i po začina bibera po ukusu 2 žumanca 3 kašike prezli + 30 gr. susama 2 jaja 2 kašike pavlake Priprema : Prosejati brašno i napraviti udubljenje rukom. Rastopiti kvasac u mlakoj vodi , dodati šećer i so i sipati mešavinu u napravljeno udubljenje . Ostaviti da kisne 15 minuta
kuvati je lako - samo treba znati kako