Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за септембар 30, 2012

Bečki kuglof

testo je mekše i vazdušastije . Takozvani šoljaš - korišćena šolja od 200 ml. Ima dosta recepata za kuglof i svaki je dobar na svoj način . Sastojci : 6 jaja 1 šolja šećera u prahu 2 vanil šećera pola šolje kisele vode pola šolje ulja sok i kora jednog limuna 1 prašak za pecivo 50 gr. kakaoa 100 gr. suvog groždja 2 šolje brašna Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati šećer, vanil šećer , vodu , ulje i žumanca  . Mešati da ne bude grudvica .Dodati na kraju ulupana belanca i limunov sok i koru - sjediniti.   Podeliti smesu i u jedan deo sipati kakao. Podmazati kalup za kuglof margarinom i posuti prezlama.  Sipati prvo svetli deo , potom tamni i posuti ravnomerno suvo groždje. Peći na 175 stepeni 55 minuta. Povremeno prekriti alu folijom , ako počne da gori. Ostaviti da se ohladi 15 minuta i potom izručiti iz kalupa. Posuti prah šećerom . Testo nije gusto kao kod drugih kuglofa i možda će vas to uplašiti . Medjutim , stegne se prilikom

Kuvarijacije - Strast sa šećerom i cimetom.. ali stvarno

kuvarijacije mesec septembar ! Tema stast sa šećerom i cimetom od Maxivide . Ovaj hleb ima dosta varijacija i imena kao harmonika hleb, cik cak , slonovo uvo ; jabuke , suvo groždje i bundeve kao dodatak; isto tako i kalupa . Sledila sam recept , sem što sam filu dodala jednu rendanu jabuku a testu koru od limuna i sok .Pravila sam sa tipom 400 , ali možda i zbog vrućine testo mi je ispalo malo mekše. Isekla sam na 6 većih parčića i stavila u okrugli  kalup za kuglof . Pekla sam na 175 stepeni oko 50 tak minuta . Kad se ispeče stvarno je savršen spoj ukusa , a i fino je izmarmoriran. Ovo je moj predlog kako se može još napraviti ..