testo je mekše i vazdušastije . Takozvani šoljaš - korišćena šolja od 200 ml. Ima dosta recepata za kuglof i svaki je dobar na svoj način . Sastojci : 6 jaja 1 šolja šećera u prahu 2 vanil šećera pola šolje kisele vode pola šolje ulja sok i kora jednog limuna 1 prašak za pecivo 50 gr. kakaoa 100 gr. suvog groždja 2 šolje brašna Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati šećer, vanil šećer , vodu , ulje i žumanca . Mešati da ne bude grudvica .Dodati na kraju ulupana belanca i limunov sok i koru - sjediniti. Podeliti smesu i u jedan deo sipati kakao. Podmazati kalup za kuglof margarinom i posuti prezlama. Sipati prvo svetli deo , potom tamni i posuti ravnomerno suvo groždje. Peći na 175 stepeni 55 minuta. Povremeno prekriti alu folijom , ako počne da gori. Ostaviti da se ohladi 15 minuta i potom izručiti iz kalupa. Posuti prah šećerom . Testo nije gusto kao kod drugih kuglofa i možda će vas to uplašiti . Medjutim ,...
kuvati je lako - samo treba znati kako