Ajme , koliko nas je ! U mesecu novembru tema kesten , domaćica Nale Coolinarija . Vreme je posta , pa sam se odlučila za naš klasik. Sastojci : 200 gr. šećera 100 ml vode 400 gr. kesten pirea 160 gr. crne čokolade 200 gr. margarina 10 kašika posnog , mlevenog keksa kašičica cimeta 4 kašike ruma sok pola limuna 6 - 7 korica za Rozen + 250 gr. šećera u prahu 4 kapi arome maline 4- 6 kašika vode par kapi ulja šećerna srca Priprema : Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati kesten pire i čokoladu i istopiti na tihoj vatri i mešati dok se ne zgusne. U topao fil dodati margarin , cimet, rum, limunov sok , mleveni keks i sve dobro sjediniti. Namazati korice rozena i ostaviti sat vremena u frižderu . Potom premazati šećernom glazurom. Šećerna glazura : pomešati šećer u prahu sa aromom maline , par kapi ulja i vodom . Smesa ne sme biti ni previše retka ni gusta. Rasporediti po gornjoj korici i posuti šećernim srcima.
kuvati je lako - samo treba znati kako