Ova torta spada u red trendi torti i bila je aktuelna pre 13 - 14 godina . Često smo je pravili i onda je nastalo " zasićenje " . Pre neki dan sam se setila nje jer mi je trebala brza poslastica . Brza priprema od sastojaka koje imate uvek u kući i lakoća kojom se pravi svrstava je u najomiljenije na ovim prostorima. Postoje razne varijante , ali svaka ima istu osnovu : keks , jogurt , pavlaka , šećer i voće po želji. Sastojci : 500 gr. keksa pettit beure ili "Avala " 700 gr. kisele pavlake 200 ml jogurta 250 gr. šećera u prahu + 350 gr. jagoda + 1 kesica crvenog preliva za torte 2 kašike šećera 250 ml vode + 150 ml slatke pavlake šećerna srca za ukrašavanje Priprema : 1 minut : izlomiti keks . Pomešati kiselu pavlaku , jogurt i šećer u prahu i sjediniti sa keksom . 2 minut : podesiti prsten za tortu na prečnik 26 cm i sipati smesu i rasporediti . Staviti u frižder. 4 minut : pripremiti preliv za tortu prem
kuvati je lako - samo treba znati kako