Постови

Приказују се постови за фебруар 17, 2013

Riblje ćufte sa tagliatelama

Слика
 Nešto mi se ne mili ovih dana da listam  novine.Potresaju nas  skandali oko onog najneophodnijeg - hrane. Počev od mleka obogaćenog aflatoksinima i parole " svi smo mi Snežana " iz bajke , preko nedoumice da li sam silom prilika ipak jela konjsko meso u inostranstvu i odluke da ako opet odem da se hranim isključivo vege  , do najnovije vesti da je i rečna riba zaražena mlečnim crvom vidljivim na oko koji eto i nije baš toliki problem ako se termički obradi . Pa dobro , nije problem ako ste u survivoru ... ovako bogme jeste ...  Teško je govoriti o zdravoj ishrani , ako sve što kupite sadrži prekomernu dozu hormona ili pesticida. I onda se čudimo , odakle toliko alergija...  Okušala sam svoju sreću i napravila testeninu sa kineskim šampinjonima i oslićem iz uvoza u stilu " ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine " . Veoma poznata rečenica - ono što nas ne ubije u svakom slučaju nas ojača na ovom primeru dobija na snazi. Sastojci za ćufte : 550 gr. o

Coca cola kocke

Слика
   Sastojci za koru : 10 jaja 10 kašika prah šećera 8 kašika mlevenog badema 6 kašika prezli 2 kašike brašna 1 prašak za pecivo Sastojci za fil : 500 ml coca cole 10 gr. želatina 750 gr. kisele pavlake 2 kesice šlaga ili 250 ml slatke pavlake 150 gr. prah šećera 1  učvršćivač šlaga  +  100 ml coca cole za prskanje kora za  ukrašavanje  : 100 gr. žele flašica cole ( imate Haribo, Pionir, Kraš ) 10 wafli ukus lešnika 1 kesica šlaga  Priprema : 100 ml coca cole  podgrejati i dodati omekšali želatin prema uputstvu . Potom sipati preostalu colu i skinuti penu da bi kasniji žele bio kristalno čist. Sipati u plastični sud i ostaviti da želira 12 sati. Iako sam se bojala da neće želirati , na kraju se ipak lepo stegao . Iseckati žele na kocke. Umutiti penasto jaja sa malo soli , dodati šećer i mutiti oko 10- tak minuta dok masa ne " pobeli ". Dodati potom mlevene bademe, prezle , prosejano brašno sa praškom za pecivo . Ispeći dve kore