Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за фебруар 17, 2013

Riblje ćufte sa tagliatelama

 Nešto mi se ne mili ovih dana da listam  novine.Potresaju nas  skandali oko onog najneophodnijeg - hrane. Počev od mleka obogaćenog aflatoksinima i parole " svi smo mi Snežana " iz bajke , preko nedoumice da li sam silom prilika ipak jela konjsko meso u inostranstvu i odluke da ako opet odem da se hranim isključivo vege  , do najnovije vesti da je i rečna riba zaražena mlečnim crvom vidljivim na oko koji eto i nije baš toliki problem ako se termički obradi . Pa dobro , nije problem ako ste u survivoru ... ovako bogme jeste ...  Teško je govoriti o zdravoj ishrani , ako sve što kupite sadrži prekomernu dozu hormona ili pesticida. I onda se čudimo , odakle toliko alergija...  Okušala sam svoju sreću i napravila testeninu sa kineskim šampinjonima i oslićem iz uvoza u stilu " ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine " . Veoma poznata rečenica - ono što nas ne ubije u svakom slučaju nas ojača na ovom primeru dobija na snazi. Sastojci za ćufte : 550 gr. o

Coca cola kocke

   Sastojci za koru : 10 jaja 10 kašika prah šećera 8 kašika mlevenog badema 6 kašika prezli 2 kašike brašna 1 prašak za pecivo Sastojci za fil : 500 ml coca cole 10 gr. želatina 750 gr. kisele pavlake 2 kesice šlaga ili 250 ml slatke pavlake 150 gr. prah šećera 1  učvršćivač šlaga  +  100 ml coca cole za prskanje kora za  ukrašavanje  : 100 gr. žele flašica cole ( imate Haribo, Pionir, Kraš ) 10 wafli ukus lešnika 1 kesica šlaga  Priprema : 100 ml coca cole  podgrejati i dodati omekšali želatin prema uputstvu . Potom sipati preostalu colu i skinuti penu da bi kasniji žele bio kristalno čist. Sipati u plastični sud i ostaviti da želira 12 sati. Iako sam se bojala da neće želirati , na kraju se ipak lepo stegao . Iseckati žele na kocke. Umutiti penasto jaja sa malo soli , dodati šećer i mutiti oko 10- tak minuta dok masa ne " pobeli ". Dodati potom mlevene bademe, prezle , prosejano brašno sa praškom za pecivo . Ispeći dve kore