Kuvarijacije - tema u januaru Bačka pita .Recept je sa Coolinarike od D ubravke 56. Obično se ne pridržavam recepta ... ali pošto sam prvi put pravila .. pokušala sam. Dubravka je sigurno pravila ovu pitu hiljadu puta , tako da postoji očigledna razlika u slikama :D. Ja baš nisam neki majstor u štrudlama .... a ovaj recept sam morala prilagoditi sebi i znam sledeći put kako ću praviti . Testo od 600 gr. brašna i 200 ml mleka , vode i jaja je previše tečno i malo teže za obradu. Ipak treba od 900 do 1000 gr. brašna , mada je i tad mekano . Išla sam po receptu i podelila na dva dela ... sledeći put ću na četiri da bi bile finije .Koristila sam puter umesto masti i sledeći put ću rastopiti ipak... imala sam teškoća da rasporedim fil . A , da .. ovo na slici je moj monstrum od štrudle :D. Ovakva je u preseku . Po ukusu me podseća na mlečni hleb. U svakom slučaju obradovaćete svoje ukućane ovom pitom ujutro uz šolju kafe, marmeladom po ukusu i voćnom sa...
kuvati je lako - samo treba znati kako