Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 14, 2010

Jagnjeća srca u mleku

pri pravljenju jela se obično pridržavam jevrejske poslovice da se " meso mladunaca ne kupa u mleku njihovih majki ". Ovo je izuzetak. Jagnjeća srca su krta , a potapanje u mleku ih omekšava . Na kraju podsećaju na džigericu. 1 kg jagnjećih srca 1 litar mleka pola kilograma crnog luka , iseckanog 1 praziluk pola glavice belog luka 500 gr mrkve 500 gr. krompira 1 kašika sušenog ruzmarina 1 kašika soli pola kašičice šećera 4 lovorova lista 3 kašike ulja 1 kašika brašna 400 gr. kukuruza šećerca Priprema : Raseći srca na pola i preliti ih mlekom. Ostaviti preko noći u frižderu. Ocediti. Propržiti crni luk , beli luk i praziluk sa šećerom , dodati srca i dalje pržiti oko 10 minuta . Potom preliti mlekom , posoliti, dodati listove lovora i sušeni ruzmarin , pobiberiti . Kuvati na slaboj vatri 40 minuta uz povremeno mešanje . Zatim dodati seckanu mrkvu i krompir i kuvati dalje pola sata. Izvaditi rešetkastom kutlačom krompir, mrkvu i srca ( posuti peršunom ) ,