Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за фебруар 23, 2014

Sicilijanski cheesecake sa kestenom

26. januara je održana kulinarska radionica kod Gastronomada u Mikseru. Praksa kulinarskih radionica već odavno postoji u zapadnim zemljama . Kuvari amateri se okupljaju da bi naučili nove kulinarske trikove od kuvara profesionalaca. Koliko god dobro da kuvate , ipak ne možete nadmašiti profesionalca. Možete se zvati profesionalnim kuvarom amaterom i pokupiti hvalospeve okoline , ali ipak nas od profesionalizma deli sijaset  nijansi koje čine osnovu kuvanja . Dok su zapadnim zemljama  kuvari  TV zvezde i neka vrsta polubogova , kod nas je sve to skromnije . Mada u poslednje vreme se primećuje pomak - sve više se priča o zdravoj hrani , o važnosti kuvanja , izbegavanja Fast Fooda i sve je veći broj učesnika kulinarskih radionica . Tema Gastronomadove radionice je bila afrodizijaci za dvoje . Ovo je jedan od recepata . Ja sam malo izmenila - dodala više keksa i kestena , a oranžat zamenila korom narandže .  Sastojci za koru  :  410 gr. wellness keksa sa lešnicima ili dva