već poznati madjarski specijalitet . Novosadsku verziju je lepo prezentovala Vera sa Astala , recept možete videti ovde . Recept je dovoljan za 10 langoša . Sastojci : 1 kg brašna tip 400 500 ml jogurta 300 ml mlake vode ravna kašičica soli 3 kašike šljivovice ( da ne bi upijali ulje ) 1 jaje 30 gr. kvasca za prženje : 1 litra ulja Priprema : Prosejati brašno i napraviti udubljenje rukom . Razmutiti kvasac u vodi i sipati u brašno . Varjačom mešati dok masa ne bude glatka i pri kraju dodati šljivovicu i jaje , još malo mutiti i ostaviti na toplom mestu da se diže sat vremena. Kašikom vaditi testo ( po dve kašike pune ) na brašnjavu podlogu i brašnjavim rukama rastanjiti . Zagrejati u dubljem tiganju ulje i stavljati testo u vrelo ulje uvek u suprotnom smeru od sebe ( ulje nekad prsne i opasnost od opekotina je velika ... ). Pržiti sa svake strane po dva do tri minuta i potom ocediti na kuhinjskom papiru. Namazati sa pavlakom i posuti rendanim ...
kuvati je lako - samo treba znati kako