Celijakija je autoimuna reakcija ili alergija na gluten. Već je dosta pisano na netu o njoj , tako da ja neću baš dužiti . Može se ispoljavati u lakšem ili težem obliku. Osobe sa lakšim oblikom konzumiraju i rafinisane namirnice . Medjutim u većini slučajeva alergija se ne javlja sama , već je prate i druge primer alergija na jaja ili laktozu . Ako ste mislili da je veganski način ishrane rigorozan , morate isprobati bez glutena . Zabranjene su rafinisane namirnice , svi gotovi proizvodi , praškovi , čokolada itd. Kod nas ne postoji obaveza deklarisanja proizvoda , tako da neko ko ima alergiju na gluten može provesti sate i sate čitajući sastav nekog proizvoda i na kraju kad kupi nije siguran/na šta je kupio/la. Sastojci : 500 gr. integralnog pirinčanog brašna 25 gr. kvasca 700 ml mlake vode 200 gr. amaranta 50 gr. susama 50 gr. lana 1 ravna kašika himalajske soli pola kašičice šećera 1 kašika začina za...
kuvati je lako - samo treba znati kako