Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за март 8, 2015

Integralni bezglutenski hleb sa amarantom

Celijakija je autoimuna reakcija ili alergija na gluten. Već je dosta pisano na netu o njoj , tako da ja neću baš dužiti . Može se ispoljavati u lakšem ili težem obliku. Osobe sa lakšim oblikom konzumiraju i rafinisane namirnice . Medjutim u većini slučajeva alergija se ne javlja sama , već je prate i druge primer alergija na jaja ili laktozu . Ako ste mislili da je veganski način ishrane rigorozan , morate isprobati bez glutena . Zabranjene su rafinisane namirnice , svi gotovi proizvodi  , praškovi , čokolada itd.  Kod nas ne postoji obaveza deklarisanja proizvoda , tako da neko ko ima alergiju na gluten može provesti sate i sate čitajući sastav nekog proizvoda i na kraju kad kupi  nije siguran/na  šta je kupio/la.  Sastojci :  500 gr. integralnog pirinčanog brašna 25 gr. kvasca 700 ml mlake vode 200 gr. amaranta  50 gr. susama 50 gr. lana  1 ravna kašika himalajske  soli pola kašičice šećera 1 kašika začina za hleb (gotova mešavina  anisa, komorača, kim