Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јул 15, 2012

Pita sa lukom

koju nećete tako lako zaboraviti ... Sastojci za testo : 300 gr. brašna tip 405 7 gr. suvog kvasca 150 ml mlake vode na vrh noža soli 3 kašike ulja za fil : 1200 gr. očišćenog i iseckanog crnog luka pola glavice belog luka 200 gr. iseckane mesnate slanine 100 gr. pršute 3 kašičice crvene cary paste  ( ili dve kašičice paradajz pirea , 1 aleve paprike i pola kašičice karija ) bibera 1 jaje 200 gr. kisele pavlake za posuti : 200 gr. goude ( ili tvrdog sira po želji ) Priprema : Pomešati brašno , so i kvasac ; dodati mlaku vodu i ulje i mesiti dok se testo ne odvoji od ruku . Ostaviti sat vremena da miruje na toplom mestu i kad udvostruči svoj volumen  razmesiti. Testo rastanjiti oklagijom na brašnjavoj podlozi  debljine 1 cm i preneti na pek papirom obložen okrugli pleh dijametra 30 cm. Ostaviti 15 - tak minuta da se digne. Ispržiti slaninicu i pršutu u malo ulja , izvaditi i ocediti na kuhinjskom papiru . Crni luk i beli pržiti oko pola sata u pokloplje