Sto mu gromova i omiljene mi torte ! Kora : umutiti penasto 3 belanca sa tri kašike šećera ,dodati 3 žumanca, 3 kašike prosejanog brašna i pola kesice pzp. Sjediniti. Sipati u pek papirom obložen pleh 28 cm i peći 20 minuta. Krem : 500 gr kisele pavlake ili quarka , 400 ml slatke pavlake , 100 gr šećera , 6 listova belog želatina , 150 ml mleka , 3 žumanca, 2 limuna, 1 ili dve konzerve mandarina po ukusu Priprema: Na pari skuvati krem od 3 žumanca ,šećera i mleka. Prohladiti i dodati limunov sok. Omeksati želatin po uputstvu sa kesice i pomešati sa mlakim kremom. Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i krem. U prsten za tortu staviti koru ,pa naizmenično ređati krem i mandarine. Ostaviti tortu da se stegne preko noći. Na slici kućna varijanta .
kuvati je lako - samo treba znati kako