KuVarijacije , mesec jun . Tema Bele mlečne kocke sa Majinog bloga Cooks and Bakes. Sastojci: za podlogu 300 ml mleka 50 g šećera 30 g griza za fil 500 ml Imlek slatke pavlake 50 g šećera 2 kesice vanilin šećera 1 kesica želatina (10 g) za preliv 1kg višanja 12 kašika šećera 4 kašike vode 6 kašika crnog balzamikovog sirćeta Postupak: Slatku pavlaku izvaditi iz frižidera i ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi pre mućenja. Treba nam hladna ali ne jako hladna. Kalup za djuveč podmazati uljem. Skuvati mleko sa šećerom. Kad počne da vri polako sipati griz i kuvati na tišoj vatri nekoliko minuta. Vreo griz rasporediti ravnomerno po kalupu i ostaviti sa strane. U sasvim malom lončetu želatin preliti sa 3-4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, pa ugrejati na najtišoj vatri da se sve otopi. Mikserom mutiti slatku pavlaku sa šećerom, pa kad je meko umućena, u tankom mlazu uliti rastopljeni želatin nastavljajući mućenje još malo. Izliti fil preko podl...
kuvati je lako - samo treba znati kako