Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за април 19, 2015

Master class kod Martin J. Chiffersa u Beogradu

Master class Martina J. Chiffersa je održan 24. aprila na prvom Beogradskom festivalu slatkiša " I love my candy ". Njemu je ovo prvo gostovanje  u Beogradu i svidja mu se grad , hrana , ljudi i naravno rakija.  O Martinu J. Chiffersu : na njegovo životno opredeljenje je uticala njegova mama koja je bila kuvarica u ekskluzivnim hotelima sa 5 zvezdica i poznanstva sa VIP ličnostima iz sveta glume , politike i muzike. Nakon srednje škole završava fakultet u trajanju od dve godine i posle završetka se potpuno posvećuje kuvanju. Može se pohvaliti 30-togodišnjim iskustvom rada u najpoznatijim hotelima u Londonu , Singapuru , Koreji i Dubajiu. Svoju ljubav prema čokoladi otkriva na radu u Aziji i poslednjih 10 godina je posvetio čokoladi i čokoladnim skulpturama. Njegova zvanja : poslastičar čokolatijer, food fotograf, predsednik poslastičarskog tima Engleske , internacionalni konsultant , gazda restorana Chiffers Ginza Mitsukoshi u Japanu i poslednje tri godine član prestiž

Salata od testenine , piletine i kuvanih jaja sa majonezom od kuvanih jaja

Ajme , koliko nas je ! Mesec april , tema kuvana jaja , domaćica Milica . Salata od prazničnih ostataka ... Sastojci : 400 gr. testenine 400 gr. iseckane kuvane piletine ( pileća prsa ) 4 kuvana jaja 2 belanca 200 gr. kiselih krastavaca 200 gr. očišćenih, iseckanih šampinjona + majonez od kuvanih jaja ; 3 žumanca 1 belance 200 ml ulja 1 kašika senfa so i biber po ukusu 3 kašike jogurta sok pola limuna + 8 kašika belog balzamikovog sirćeta Priprema ; Majonez : izgnječiti žumanca i pomešati sa senfom . Dodavati u tankom mlazu ulje uz stalno mućenje miksirštapom dok se majonez ne zgusne. Posoliti , pobiberiti i dodati prvo jogurt i belance, pa na kraju sjediniti sa limunovim sokom. Ne zajedno , jer će se jogurt zgrudvati . Skuvati testeninu po uputstvu i ocediti. Šampinjone propržiti u malo ulja. Isitniti kuvana jaja, belanca , kisele krastavce , piletinu , šampinjone i spojiti sa testeninom . Dodati majonez i 8 kašika sirćeta , dobro izmešati i na kraju po