Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за август 8, 2010

Zetova torta

potrebno je : 15 jaja 12 kašika jogurta 9 kašika ulja 15 kašika brašna 3 kašičice praška za pecivo 2 kašike ajvara 100 gr. dinstane blitve ili spanaća Fil : 500 gr. kisele pavlake 100 gr. majoneza 200 gr. šunkarice ,iseckane 4 kisela krastavca ,iseckana 5 kuvanih jaja Priprema : I kora: umutiti penasto 5 jaja , dodati soli po ukusu, 5 kašika brašna, 1 kašičicu praška za pecivo , 4 kašike jogurta, 3 kašike ulja . Ispeći na 180 stepeni 35 do 40 minuta. Ispeći još dve kore, u jednu staviti dve kašike ajvara u treću dinstanu blitvu. Izmešati sastojke za fil i time filovati kore . Na kraju premazati majonezom , posuti alevom paprikom i ukrasiti po želji. Na slici : rendani sir i kiseli krastavci.

Kikiriki torta

potrebno je za koru : 10 belanaca 1 šolja šećera 300 gr. mlevenog kikirikija 50 gr. mlevenih oraha 1 prašak za pecivo 4 kašike brašna za fil : 10 žumanaca 8 kašika prah šećera 1 šolja mleka 200 gr. bele čokolade 6 listova belog želatina 200 gr. margarina Priprema : Umutiti belanca i dodati šećer . Mutiti dok se ne stvori čvrst šne. Dodati kikiriki, orahe, brašno i prašak za pecivo. Ispeći od ove mase dve kore na 180 stepeni 30 do 35 minuta.Ohladiti. Fil : Na pari skuvati krem od žumanaca , bele čokolade, mleka i 4 kašike prah šećera. Skloniti sa pare i dodati omekšali želatin. Umutiti penasto margarin sa 4 kašike prah šećera i kašikom dodavati krem i dalje mutiti . Filovati kore . Na kraju posuti sa 100 gr. rendane čokolade i poprskati karamel sosom.

Čokoladni trio torta

potrebno za koru : 4 žumanca 4 jaja 200 gr. margarina 200 gr. čokolade 110 gr. šećera 1 kašika ruma 4 kašike brašna 1 prašak za pecivo za svetli canasche : 250 ml slatke pavlake 200 gr. bele čokolade 25 gr. margarina za crni canasche : 250 ml slatke pavlake 25 gr. margarina 200 gr . crne čokolade Priprema : Otopiti čokoladu sa margarinom na pari. Umutiti penasto jaja i žumanca , dodati šećer, čokoladnu masu .. na kraju brašno i prašak za pecivo. Ispeći dve kore na 180 stepeni 30 do 35 minuta. Fil - princip je isti i za svetli i za tamni canasche : Na pari otopiti čokoladu sa margarinom u slatkoj pavlaci . Ostaviti u frižderu 12 sati i potom umutiti. Filovati donju koru tamnim filom, gornju svetlim. Poprskati čokoladnom glazurom.