Sastojci: 1 kg pomfrita 800 gr. očišćenog Lososa 500 gr. Cherry paradajza 800 gr. seckanih šampinjona 150 ml domaćeg paradajz soka 4 glavice crnog luka So ,biber ,kulinat Priprema: Pomfrit posoliti i preliti sa 75 ml ulja ,izmešati i staviti u podmazan pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Iseckati 2 crna luka, propržiti sa 5 kašika ulja,dodati šampinjone ,kašičicu kulinata, pobiberiti. Pržiti na jakoj vatri dok ne bude reš ( 10 minuta).Dodati paradajz sok i dinstati još 5 minuta. Losos ( 4 parčeta) posuti kulinatom (kašičicu) i malo ulja , utrljati i ostaviti 10 minuta. Zagrejati ulje u tiganju i svako parče lososa propržiti sa obe strane po jedan minut. Potom staviti u podmazan pleh i peci 15 minuta na 120 stepeni. Peceni losos preliti limunovim sokom. Salata :Cherry paradajz oprati, iseći ,dodati 2 glavice iseckanog crnog luka ,4 kašike maslinovog ulja, 2 belog balzamiko sirćeta, soli po ukusu .
kuvati je lako - samo treba znati kako