Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за децембар 22, 2013

Posna zlevanka sa bundevom

Sastojci : 1,8 kg rendane bundeve vanil šećer 250 do 300 gr. šećera 500 gr. kukuruznog brašna 100 ml ulja  100 gr. suvog groždja  100 gr. kandiranih brusnica sok jednog limuna Priprema : Pomešati rendanu bundevu sa šećerom i vanil šećerom i ostaviti desetak minuta da bundeva pusti svoj sok. Dodati kukuruzno brašno  , ulje , limunov sok, suvo groždje i brusnice i rukama sve dobro sjediniti tako da se kukuruzno brašno rasporedi po rendanoj bundevi. Sipati smesu u podmazan okrugli pleh prečnika 32 cm . Peći 40 minuta na 200 stepeni.  Može se servirati vruća, tad je malo mekša ili ostaviti preko noći i servirati hladnu. Kukuruzno brašno upije sokove , bude sočnija i lakše je za rezanje. Prijavljeno za Ajme, koliko nas je ! Mesec decembar, domaćica Zorica .

Ajme ! Indijski sutlijaš - Sevia kir po Gastronomadovom receptu

Ajme , koliko nas je ! Tema brusnice , domaćica Zorica Pomoravka .  27 . jula je održana kulinarska radionica Gastronomada . Pozivu se odazvalo nas par kulinara u želji da izadjemo iz okvira bakine i mamine kuhinje i zaronimo u svet internacionalnih specijaliteta i naučimo naravno nešto novo. Iako mi T ajana pridaje veći značaj , obe nas je na ovu radionicu odvela znatiželja . Meni je bilo prijatno subotnje poslepodne provedeno sa istomišljenicima i opuštena atmosfera gde niste morali objašnjavati zašto kuvate i zašto ste gurman. Već duže vreme sam planirala da napravim indijski sutlijaš koji je Tajana napravila na radionici  , tako da se nisam dvoumila kad je Zoka zadala temu. Moram priznati i da gledam "Odbačenu " , JA koja nikad nije gledala serije :D Pravila po Gastronomadovom receptu , možete original videti ovde . Tajaninu verziju ovde . Isti recept možete videti ovde  -  na Coolinarici   . Ja sam prilagodila postu i napravila posnu verziju. Slatku