Sastojci : 1,8 kg rendane bundeve vanil šećer 250 do 300 gr. šećera 500 gr. kukuruznog brašna 100 ml ulja 100 gr. suvog groždja 100 gr. kandiranih brusnica sok jednog limuna Priprema : Pomešati rendanu bundevu sa šećerom i vanil šećerom i ostaviti desetak minuta da bundeva pusti svoj sok. Dodati kukuruzno brašno , ulje , limunov sok, suvo groždje i brusnice i rukama sve dobro sjediniti tako da se kukuruzno brašno rasporedi po rendanoj bundevi. Sipati smesu u podmazan okrugli pleh prečnika 32 cm . Peći 40 minuta na 200 stepeni. Može se servirati vruća, tad je malo mekša ili ostaviti preko noći i servirati hladnu. Kukuruzno brašno upije sokove , bude sočnija i lakše je za rezanje. Prijavljeno za Ajme, koliko nas je ! Mesec decembar, domaćica Zorica .
kuvati je lako - samo treba znati kako