Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 18, 2012

SALE & PEPE testiranje

pratim   SALE & PEPE već duže vreme kao i svaki hobi kulinar. Provereni recepti , praćeni pouzdanim instrukcijama , dobrim savetima  i estetskim slikama mami sve veći broj čitalaca i zaljubljenika u kuvanje. Ovog puta sam se i ja ohrabrila i prijavila za test tim. Gledala sam na to kao na neku vrstu izazova, jer se retko pridržavam recepata - više spadam u odokativne kuvare.  Medjutim , sad sam se držala recepata i sve merila - to i jeste svrha testiranja .Provera recepata od običnih ljudi i razmena iskustava o eventualnim teškoćama tokom pravljenja. Da date isti recept na 100 domaćica , svaka će ga napraviti na svoj način  Dobila sam dva laka i ukusna recepta ...  Recepti su licencirani i vlasništvo SALE & PEPE   - decembarski broj.  Tart od oraha i rikote  za 8 osoba Sastojci : 200 gr. oraha 50 gr. brašna 140 gr. žutog šećera 40 gr. putera 300 gr. rikote 130 gr. kisele pavlake 2 jajeta 1 kašičica ekstrakta vanile sok od pola limuna so Priprema :

Lomača od pečenja sa kus kusom

       Termin " Lomača " obuhvata slana jela i dezerte kojima treba kratka termička obrada , a u suštini je upotreba ostataka od prethodnog dana  ili šta nam frižder nudi tog dana. Slatka podrazumeva primer kuglofe i stari hleb  da propržite sa voćem ili nekim sosom ili zapečete u rerni. Ovog puta sam pravila slanu od pečenja . Jagnjeće ili jareće pečenje ima svojstvo da se stvrdne i osuši posle jednog dana . Kus kus čeka već danima da ga spremim , tako da sam zbućkala  mesnu voćnu kombinaciju  koja se da videti . Sastojci : 750 gr. iseckanog pečenja ( čisto meso ) 100 gr. iseckanog crnog  luka 150 gr. iseckane mesnate slanine 1 iseckani praziluk  180 ml belog vina 2 kašičice soli biber  2 jabuke green smith - iseckane na kockice sok i kora jedne narandže 2 šolje vode  2 šolje kus kusa Priprema : Propržiti crni luk i praziluk na malo ulja, dodati slaninu  i iseckano pečenje i pržiti dok se ne zarumeni sa svih strana. Potom preliti belim vi

Mafini sa čoko rižom

priklonila sam se novom trendu , pa su ovi mafini  " bez šećera ". Ima ga dovoljno u čokoladi , a i med je dobra alternativa  tako da nisam presladjivala.  Dovoljno za 18 mafina . Sastojci : 150 gr. isitnjene čokolade sa rižom 150 gr. kisele pavlake 100 ml ulja 250 gr. brašna 1 prašak za pecivo 3 jaja sok pola limuna 1 kašika meda Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati ulje , kiselu pavlaku i jaja i izmešati da ne bude grudvica. Na kraju pomešati sa isitnjenom čokoladom , limunovim sokom i medom i mešati dok se ne sjedini . Podmazati kalup za mafine i sipati u svaki otvor po 1, 5 kašiku smese ili tri kašičice . Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 20 - tak minuta na 200 stepeni.  Izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.