Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јануар 27, 2013

Ajme, koliko nas je - rezultati

  Ajme , koliko nas je !   januar i ja domaćica. Drago mi je da vas mogu pozdraviti u tolikom broju , naročito mi je čast pozdraviti tri nova člana u našoj blogosferi , Iako kivi nije baš omiljen kod većine  prepoznale ste kivi kao namirnicu koju ne treba zanemariti  i pokazale koliko on može u stvari biti raznovrstan.  Postovi su poredjani po  vremenu prijave : igru je započela Mateja i pokazala da za kivi granitu i popsicles nisu potrebni skupoceni kuhinjski aparati već malo ljubavi i spretnosti ... Mr's Bakery  pa je dobacila loptu Branki koja je napravila Točkastu pitu sa kivijem i ispričala priču o dolasku kivija na naše prostore.... Home - made by B potom  nas je Milica dočekala sa Egzotičnom tortom sa kivijem i bananama ... ovo parče torte mami, zar ne ? Na tanjiru Ovako dobroj torti je mogla da parira samo Beze torta koja nam stiže od Nataše ... Shacky's  kitchen ali onda nas je obradovala Gaga sa  vazdušastom  Tortom  sa kivijem

Kuvarijacije - Slani korneti

Kuvarijacije - januar u poseti odličnom Snežinom blogu Magična oklagija i ja ponovo u prilici da isprobam neki nov recept. Ovoga puta sam isprobala slane kornete koje je Sneža prevela i prilagodila odavde . Po tačnim Snežinim isntrukcijama , nije bilo teško napraviti ovaj specijalitet . Za testo potrebno : 650 gr. brašna 40 gr. kvasca 125 ml mlake vode  125 ml mlakog mleka 3 kašike ulja 1 kašičica soli pola kašičice šećera + 1 žumance i 3 kašike mleka  +  kim za posipanje Priprema :  U mlako mleko stavite kvasac sa malo šećera , ostavite da se digne (10 min). U brašno dodajte ostale sastojke i nadošao kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da se masa udvostruči . Kad je testo naraslo, premesitega , razvucite  na 1,5 cm debljnine i isecite na 16 traka  . Sa dve trake testa umotajte fišek. Premažite umućenim jajetom sa mlekom, pospite kimom. Ostavite da se odmara 30 minuta. Pecite na 180 stepeni 30-35 minuta, da bude zlatnožute boje. 

Ajme - Curry riža sa kivijem i piletinom

Ajme koliko nas je ! mesec januar tema kivi i ja na redu da ugostim druge blogere. Kivi kao i svako južno voće se uvozi  kod nas zeleno ili poluzrelo  radi dužeg održavanja . Mada je to slučaj i sa našim voćem . Kad nemate svoje , osudjeni ste da idete u radnju i kupite , a tamo baš nema prevelikog izbora. Ako baš pogodite nezrelo voće , stavite ga jedan ili dva dana u najlon kesu da veštački sazri  - najbolje sa jednom kruškom . Posle toga ga ostavite na sobnoj temperaturi i nema prepreka za uživanje u ovom voću. Izbegavajte da lagerujete voće pored luka i belog luka , jer voće počne da truli a ne sazreva.  Sezona je kivija i posle odličnih recepata drugih blogera želim da vam predstavim  kivi u slanoj varijanti i  možda da vas ohrabrim na neke smelije kombinacije. Voće i curry se odlično slažu , i ako dobijete u nekom takmičenju spoj nespojivog slobodno kombinujte sa curyjem i rižom. Nećete omanuti. Sastojci : 2 šolje pirinča duguljastog zrna 4 iseckana kivija  1