Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јануар 27, 2013

Ajme, koliko nas je - rezultati

  Ajme , koliko nas je !   januar i ja domaćica. Drago mi je da vas mogu pozdraviti u tolikom broju , naročito mi je čast pozdraviti tri nova člana u našoj blogosferi , Iako kivi nije baš omiljen kod većine  prepoznale ste kivi kao namirnicu koju ne treba zanemariti  i pokazale koliko on može u stvari biti raznovrstan.  Postovi su poredjani po  vremenu prijave : igru je započela Mateja i pokazala da za kivi granitu i popsicles nisu potrebni skupoceni kuhinjski aparati već malo ljubavi i spretnosti ... Mr's Bakery  pa je dobacila loptu Branki koja je napravila Točkastu pitu sa kivijem i ispričala priču o dolasku kivija na naše prostore.... Home - made by B potom  nas je Milica dočekala sa Egzotičnom tortom sa kivijem i bananama ... ovo parče torte mami, zar ne ? Na tanjiru Ovako dobroj torti je mogla da parira samo Beze torta koja nam stiže od Nataše ... Shacky's  kitchen ali onda nas je obradovala Gaga ...

Kuvarijacije - Slani korneti

Kuvarijacije - januar u poseti odličnom Snežinom blogu Magična oklagija i ja ponovo u prilici da isprobam neki nov recept. Ovoga puta sam isprobala slane kornete koje je Sneža prevela i prilagodila odavde . Po tačnim Snežinim isntrukcijama , nije bilo teško napraviti ovaj specijalitet . Za testo potrebno : 650 gr. brašna 40 gr. kvasca 125 ml mlake vode  125 ml mlakog mleka 3 kašike ulja 1 kašičica soli pola kašičice šećera + 1 žumance i 3 kašike mleka  +  kim za posipanje Priprema :  U mlako mleko stavite kvasac sa malo šećera , ostavite da se digne (10 min). U brašno dodajte ostale sastojke i nadošao kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da se masa udvostruči . Kad je testo naraslo, premesitega , razvucite  na 1,5 cm debljnine i isecite na 16 traka  . Sa dve trake testa umotajte fišek. Premažite umućenim jajetom sa mlekom, pospite kimom. Ostavite da se odmara 30 minuta. Pecite na 180 stepeni 30-35 minuta...

Ajme - Curry riža sa kivijem i piletinom

Ajme koliko nas je ! mesec januar tema kivi i ja na redu da ugostim druge blogere. Kivi kao i svako južno voće se uvozi  kod nas zeleno ili poluzrelo  radi dužeg održavanja . Mada je to slučaj i sa našim voćem . Kad nemate svoje , osudjeni ste da idete u radnju i kupite , a tamo baš nema prevelikog izbora. Ako baš pogodite nezrelo voće , stavite ga jedan ili dva dana u najlon kesu da veštački sazri  - najbolje sa jednom kruškom . Posle toga ga ostavite na sobnoj temperaturi i nema prepreka za uživanje u ovom voću. Izbegavajte da lagerujete voće pored luka i belog luka , jer voće počne da truli a ne sazreva.  Sezona je kivija i posle odličnih recepata drugih blogera želim da vam predstavim  kivi u slanoj varijanti i  možda da vas ohrabrim na neke smelije kombinacije. Voće i curry se odlično slažu , i ako dobijete u nekom takmičenju spoj nespojivog slobodno kombinujte sa curyjem i rižom. Nećete omanuti. Sastojci : 2 šolje pirinča duguljastog ...