Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за октобар 17, 2010

Urmašice po Halininom receptu

Potrebno je : 1 jaje, 250 gr. brašna , 200 gr. kisele pavlake , 150 ml ulja ili gr. margarina , 1 kašika kokosa ( ko voli može i 100 gr. ), 1 kašičica praška za pecivo. Priprema : Zamesiti testo , oblikovati valjak i iseći na 3 cm dužine.. svaku urmašicu pritisnuti na trenici i stavljati u podmazan pleh. Peći 15 minuta na 220 stepeni. Preliti šećernim sirupom - 400 gr. prah šećera ukuvati sa 200 ml vode ( 7 minuta ) i na kraju dodati sok jednog limuna.

Pie od bundeve

recept me je osvojio na prvi pogled … sastojci, lakoća pripreme . Devojka  Luneta 93   ima samo 17 godina i na njenom kulinarskom umeću bi joj zavideli mnogi profesionalni kuvari . Ovako izgleda kad ga ja napravim… potrebno za testo : 50 gr bundevinih semenki 150 gr. brašna 100 gr. margarina 3 kašike šećera na vrh noža soli 1 jaje za fil : 500 gr. rendane bundeve 3 kašike šećera na vrh noža djumbira, cimeta sok pola limuna 100 gr. kisele pavlake 200 % ml. masti 2 jaja Priprema : Bundevine semenke propržiti bez ulja u tiganju , ohladiti i samleti. Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti pola sata u frižderu. Posle tog vremena rastanjiti i staviti u pleh prečnika 28 cm. Formirati zid visine 2 cm . Peći na 220 stepeni 20 minuta . Potom sipati fil i peći još 40 minuta na 180 stepeni. Fil : izdinstati bundevu sa šećerom. Skloniti sa vatre i ohladiti . Dodati kiselu pavlaku, limunov sok , umućena jaja i začiniti djumbirom i cimetom.

Njoke od bundeve

Sastojci za 2 osobe za njoke : 500 gr. bundeve 3 kašike brašna 1 žumance 5 kašika krompir pirea instant sos : 100 gr. putra 100 gr. seckane slanine peršun biber muskatni oraščić Priprema Ispeći bundevu na 200 stepeni 60 minuta. Oguliti koru i izgnječiti meso. Dodati krompir pire, žumance,soli , brašna.. umesiti. Oblikovati valjke, iseći na komadiće i svaki nagnječiti viljuškom. Kuvati u slanoj vodi, na tihoj vatri 4 minuta… izvaditi i propržiti u otopljenom putru sa obe strane . Pomešati sa prženom slaninicom i peršunom. Posuti fetom i narendanim muskatnim oraščićem, pobiberiti.Pripremljene njoke odmah kuvati , jer posle odmekšaju.