Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за децембар 26, 2010

Integralni tart od jabuka

Potrebno je : 4 jabuke 4 kašike šećera 2 kašike meda za testo : 150 gr. margarina 300 gr. brašna 2 kašike žutog šećera 1 šolja za belu kafu ulja sok 1 pomorandže 100 gr. pšeničnih ili ovsenih pahuljica za posuti : 50 gr. suvog groždja 4 kašike ruma 50 gr. mlevenih lešnika Priprema : pleh prečnika 28 cm posuti šećerom i medom. Oljuštiti jabuke , preseći na polovine , izdubiti sredinu i staviti u pleh. Sjediniti sve sastojke za testo, razviti na 1cm debljine i staviti preko jabuka . Peći 45 minuta na 180 stepeni. Ostaviti 5 minuta da se ohladi, potom pažljivo izručiti iz pleha. Zatopiti suvo groždje u rum 10 minuta , preliti tart  i posuti mlevenim lešnicima.

Tepšestija

ideja sa http://www.coolinarika.com/recept/tepsestija/ od shmile... odličan recept .. malo sam ga prilagodila sebi . .. malo više :D . Potrebno je za testo : 500 gr. brašna 200 gr. gustin 200 gr. prezli 200 gr. žutog šećera 100 gr. kokosa 200 gr. mlevenog lešnika 100 gr. suvog groždja 400 ml ulja 350 ml kisele vode 1 prašak za pecivo šećerni sirup : 400 gr. šećera 2 šolje šećera sok jednog limuna Priprema : izmešati sve sastojke za testo i sipati u podmazan pleh . Peći na 200 stepeni 45 minuta. Preliti šećernim sirupom - kuvati šećer sa vodom i na kraju dodati limunov sok. Iseći kolač na romboide kad se ohladi.