Potrebno je : 4 jabuke 4 kašike šećera 2 kašike meda za testo : 150 gr. margarina 300 gr. brašna 2 kašike žutog šećera 1 šolja za belu kafu ulja sok 1 pomorandže 100 gr. pšeničnih ili ovsenih pahuljica za posuti : 50 gr. suvog groždja 4 kašike ruma 50 gr. mlevenih lešnika Priprema : pleh prečnika 28 cm posuti šećerom i medom. Oljuštiti jabuke , preseći na polovine , izdubiti sredinu i staviti u pleh. Sjediniti sve sastojke za testo, razviti na 1cm debljine i staviti preko jabuka . Peći 45 minuta na 180 stepeni. Ostaviti 5 minuta da se ohladi, potom pažljivo izručiti iz pleha. Zatopiti suvo groždje u rum 10 minuta , preliti tart i posuti mlevenim lešnicima.
kuvati je lako - samo treba znati kako