jedan od klasika naše kuhinje. Moram priznati da smo se odvikli od ovakvih " kalorijskih bombi ". Obično pravim voćne sa slatkom pavlakom . Recept je čamio 20 tak godina u teci ... da bi ponovo bio otkriven. Ipak, neke vrednosti ne zastarevaju. Krem je možda malo " heavy " zbog margarina .. u početku mi se činilo da sam i presladila ( što se veoma retko dešava ) . Odstojala je preko noći u frižderu i ... šta da vam kažem... baš je kako treba ! Moja torta je malo manja.. ko hoće veću .. naravno dupla mera... Sastojci za prvu crnu koru : 6 jaja 6 ravnih kašika prezli 6 kašika šećera 1 kašičica praška za pecivo 100 gr. prženih , mlevenih lešnika 75 gr. istopljene crne čokolade Sastojci za drugu koru : 6 belanaca 6 ravnih kašika prezli 1 kašičica praška za pecivo 80 gr. blanširanih , oljuštenih , mlevenih badema Fil : 13 žumanaca 200 gr. šećera sok jednog limuna 150 ml mleka 3 vanil- šećera 1 prašak za puding ukus van...
kuvati je lako - samo treba znati kako