Постови

Приказују се постови за октобар 27, 2013

FBI rukavice : kuvanje sa Pomoravkom

Слика
FBI rukavice kod Pomoravke ili Cooking with Zoki . Kad neko pomene nadimak Pomoravka odmah vam padne asocijacija na Coolinariku. Učlanjena je od 2009.godine i već sledeće je bila cool šef. Prva je oborila rekord od hiljadu recepata . Bilo je samo pitanje vremena kad će se otisnuti u blogerske vode.  Njeni recepti  su laki, dobri , provereni i odišu nekom pozitivom. Zoka voli da eksperimetiše i pravi i po tudjim receptima, posveti recepte prijateljima i nikad ne zaboravlja tudje rodjendane . Prijatelji znaju za njenu strast za kulinarenjem , tako da se Zoka može pohvaliti i ručno pisanim kuvarima od baka njenih prijatelja i prijateljica.  Njena kuhinja je raznovrsna . Možete naći i svetska jela , ali većim delom dominiraju naša tradicionalna jela ili poslastice. Zagovornik je šarene kuhinje - pravila 5 boja na tanjiru , tako da će svaki kolač biti obogaćen voćem , a jelo prilogom od povrća. Ono što je nekad počelo kao znatiželja , pretvorilo se u ljubav za  kulinarenje kojom obasi

Ajme , posni bešamel krompir sa lososom !

Слика
Ajme, koliko nas je ! Domaćica Ivana , tema u oktobru riba . Sastojci : 1,2 kg krompira  800 ml sojinog neutralnog mleka 3 pune kašike brašna tip 400 8 kašika ulja 1 kašičica soli crnog , mlevenog bibera po ukusu sok jednog limuna mirodjije po ukusu  400 gr. očišćenog lososa  sok pola limuna čen belog luka Priprema : Oljuštiti krompir i iseći na deblje ploške. Skuvati ga sa kašikom soli ( oko 20-tak minuta ). Ocediti . Očišćeni losos iseći na manje komade , pomešati sa iseckanim čenom belog luka i preliti sa sokom od pola limuna. Ostaviti da marinira desetak minuta. Zapržiti brašno sa uljem , sipati sojino mleko i mešati dok se mleko ne zgusne  . Posoliti i pobiberiti .  Dodati mirodjiju i losos i skloniti sa vatre. Ostaviti šerpu deset minuta poklopljenu.  Potom pomešati sa limunovim sokom i krompirom.  Može se služiti toplo i hladno.  ps. Možda vam je čudan ovakav način pripreme. Losos ne podnosi velike temperature i sklon je isušivanju