Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јун 22, 2014

FBI rukavice : ukus života kod Suze

FBI rukavice , mesec maj -  jun kod pekarice Suzyce Taste of life . Suzyca je bloger novijeg datuma . Njen blog obiluje tradicionalnim receptima do svetskih prilagodjenih  našem području. Čitajući njen blog susrećete se sa čitavom lepezom recepata za hleb , peciva , pogača , zatim čuvenih narodnih kolača , a što mene posebno oduševljava je zbirka posnih recepata kako za predjelo, glavno jelo i kolače. Suzyca i sama predlaže posne menije koje možete poslužiti na slavama. Listu recepata možete videti ovde . Postala je saradnik Bakine riznice  od četvrtog broja , a PDF izdanje možete prelistati i preuzeti ovde . Kad je njen blog izglasan , već sam imala u glavi par recepata koji su čekali na isprobavanje i tokom ova dva meseca sam isprobala : recept za Mafine sa tikvicama  - za sve obožavaoce tikvica kao što sam ja. Padejske kifle - probajte pod obavezno ... Prženija - ukus detinjstva . Vratilo mi je sećanje na moju baku kako sprema tradicionalni doručak u selu .

Čokoladni krokant kuglof sa višnjama

Sastojci : 200 gr. čokolade sa lešnicima ili noisete ili eurokrem table ( po želji ) 150 gr. šećera 250 gr. margarina 50 ml ruma 60 gr. krokanta  100 gr. kandiranih višanja ( ili iz slatka ili sveže ) 50 gr. mlevenog Plazma keksa 4 kašike kakaa 3-4 kapi arome butter vanile od Dr.Oetkera 350 gr. brašna tip 400 1 prašak za pecivo  6 jaja  Čoko - šećerna glazura : 200 gr. bele čokolade  4 kašike ulja 150 gr. šećera u prahu  5 kašika vode sok jednog limuna +  50 gr. krokanta za posipanje Priprema :  Otopiti na pari čokoladu sa margarinom , šećerom i rumom i ohladiti. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i spojiti sa prethodnom smesom . Dodati krokant, aromu buter vanile, mleveni keks, kakao i jedno po jedno jaje uz  stalno mućenje . Podmazati kalup za kuglof margarinom i posuti prezlama . Sipati testo i peći 60 minuta na 180 stepeni uz povremeno pokrivanje alu- folijom. Pečeni kuglof ostaviti 10 - tak minuta u kalupu i potom izručiti na t