za sve čokoljupce jedan klasik , prava domaća torta. Ubediće i one koji ne vole čokoladne... U korama nema brašna ni praška za pecivo . Čokolada i orasi ovoga puta čine osnovu ove sočne torte. Možda zvuči komplikovano , ali se veoma brzo i lako pravi . Sastojci : 12 jaja 290 gr. šećera 290 gr. čokolade za kuvanje 350 gr. mlevenih oraha Fil : 3 žumanca 5 kašika šećera u prahu 300 gr. mlečne čokolade 1 kašika rum arome 250 gr. margarina za ukrašavanje : 1 kesica šlaga u prahu 1 kesica šlag krem vanila 1 kesica šlag krem čokolada Priprema : Otopiti na pari čokoladu i malo ohladiti . Umutiti penasto jaja , dodati šećer i mutiti dalje dok masa ne " pobeli " . Dodati otopljenu čokoladu i mlevene orahe. Ispeći dve kore u pek papirom obložen četvrtani pleh dimenzija 25 x 40 cm na 180 stepeni 20- tak minuta . Ohladiti potpuno i potom skinuti pek papir. Fil : na pari skuvati krem od žumanaca , šećera i mlečne čokolade. Na kraju do
kuvati je lako - samo treba znati kako