Sastojci za kore: 200 gr . mlevenih lešnika 1 šolja šećera pola šolje bezglutenskog univerzalnog brašna 1 kesica bezglutenskog praška za pecivo 1 šolja ulja pola šolje mleka 4 jaja Fil: 250 ml mleka 250 gr. kisele pavlake 40 gr . gustina 6 kašika šećera 3 jaja 100 gr očišćenih,iseckanih jagoda Plus 100 gr . Machmalow 50 gr. čokolade 4 kašike marmelade od jagode Priprema: Pomešati brašno sa PzP ,lešnicima,šećerom, potom dodati ulje ,mleko i jaja uz stalno mešanje. Ostaviti smesu da odstoji pola sata. Priprema fila: Prokuvati mleko sa šećerom, dodati gustin razmucen u malo vode i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti. U polumlaki puding dodati kiselu pavlaku, jaja i na kraju iseckane jagode. Obložiti okrugli pleh prečnika 30 cm pek papirom, sipati pola smese za koru . Peći 20 minuta na 180 stepeni. Polupecenu koru premazati sa 4 kašike marmelade od jagode ,sipati fi...
kuvati je lako - samo treba znati kako