Sastojci : 6 kriški raženog hleba sa lanenim ,bundevinim i suncokretovim semenkama 200 gr. fete čen belog luka ( izgnječeni ) 50 gr. blanširanih , mlevenih badema 50 gr. rendanih kiselih krastavaca 50 gr. seckane pečenice 5 kašika pavlake Priprema : Izgnječiti fetu sa pavlakom i dodati badem , kisele krastavce, beli luk , pečenicu i pobiberiti . Namazati tri kriške hleba i ponoviti postupak sa preostale tri . Ostaviti sat vremena u frižderu i preseći prvo na pola , potom na kocke , potom na trouglove. ps. recept ko recept nije senzacionalan , ali na tacni sa ostalim sirnim specijalitetima doprinosi da tacna izgleda raznovrsnije i dobra je ideja za party ili kao meze. Pravljeno za Food nad Wine 2013. u Novom Sadu . Raženi hleb sam uzela u ćošku zdrave hrane u hipermarketu. Pošto nije najbolje preveden na naš jezik ,naziv je Multisaatenbrot -Roggenvolkornbrot mit Leinsaat , Sonnenblumenkernen und Kürbiskernen. Odličan hleb za sve ljubitelje...
kuvati je lako - samo treba znati kako