Sastojci : 900 gr. graham brašna 300 gr. brašna tip 500 600 ml mlake vode 100 ml maslinovog ulja 20 gr. svežeg kvasca 1 ravna kašika soli pola kašičice šećera 3 kašike lana 60 gr. suncokreta 60 gr. bundevinih semenki Priprema : Veče pre pravljenja hleba zamesiti " kiselo " testo od 300 gr. brašna , 300 ml mlake vode , šećera i kvasca i ostaviti u dubljoj posudi preko noći . Zimi na sobnoj temperaturi , leti u frižderu. Ujutru pomešati nadošlo testo sa preostalim sastojcima i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu sat vremena da udvostruči svoj volumen. Nakon toga , podeliti na dve jufke i oblikovati vekne. Staviti vekne u dva pek papirom obložena četvrtasta kalupa i peći 40 do 45 minuta na 200 stepeni. Kad je pečeno , gornju koru premazati parčetom putera / margarina i okrenuti hlebove na gornju stranu da gornja kora odmekne. Seći na kriške .
kuvati je lako - samo treba znati kako