Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за март 2, 2014

Zaeti - venecijanski keks i Venecija

Venecija " nevesta Jadrana " ovih dana je u karnevalskoj groznici . Kao svakom ljubitelju italijanske kulture    malo sam nostalgična što ove godine nisam deo toga , ali ako nikako drugačije barem kulinarski. Ima različitih varijanti ovog keksa ,ali pri odabiru recepta sam se rukovodila činjenicom da se domaćice ne razlikuju u svetu i da recept mora biti jednostavan , od sastojaka koje imate uvek u kući i lepo objašnjen i naravno sa italijanskog bloga.  Recept je sa bloga Meditandum i original možete videti ovde . Pravila sam troduplu meru . Sastojci : 300 gr. brašna tip 400  300 gr. finijeg kukuruznog brašna 1 kesica praška za pecivo  225 gr. putera sobne temperature na vrh noža soli 6 žumanaca 220 gr. šećera u prahu 2 kesice vanilin šećera 180 gr. suvog groždja 75 ml ruma Priprema : Potopiti suvo groždje u rum  oko 15 minuta.  Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa kukuruznim , žumnacima, šećerom u prahu , vanil šećerom