Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за фебруар 27, 2011

Bački hleb

  Sastojci : 1200 gr. brašna  600 ml mlakog mleka 100 ml mlake vode 40 gr. kvasca 1 kašika šećera 1 kašičica soli 100 ml ulja 100 gr. poluotopljenog margarina 2 jaja Priprema : Kvasac razmutiti u mlakoj vodi , dodati šećer i so . Napraviti udubljenje u brašnu , sipati smesu od kvasca i pomešati sa trećinom brašna. Dodati potom ulje,  mleko , jaja i zamesiti testo ( umešeno je kad se odvoji od ruke ).Ostaviti da nadodje prekriveno vlažnom krpom  na toplom mestu  40 minuta. Razmesiti testo na brašnjavoj podlozi , podeliti na dva dela .  Razviti oba testa na debljinu 1, 5 cm i premazati poluotopljenim margarinom , uviti i staviti u podmazan pleh.  Napraviti 4 reza na gornjoj kori i ostaviti na toplom da se diže 15 minuta. Pre pečenja premazati uljem . Peći 55 do 60 minuta na 180 stepeni . Pečeno premazati s malo margarina ili okrenuti hlebove da malo odmeknu gornje kore.