Zahvalan i brz recept . Često sam pravila ove špagete u mojim kulinarskim počecima . Iako su me svi zezali zbog jednoličnosti hrane pri svakom dolasku , ipak su je svi rado jeli i posle i sami kuvali. Recept je iz sedamdesetih kada je bilo malo vremena za kuvanje . Gotovo za 15 minuta. Sastojci : 600 gr. špageta 90 ml ulja 3 kašike brašna 450 ml mleka 2 konzerve tune sa povrćem 1 ravna kašika začina mirodjije po ukusu biber Priprema : Početak : stavite 3 litre vode sa kašikom soli da provri . Nakon 4 minuta : voda je proključala i stavite špagete . Kuvajte dalje na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. 5 minut : zapržite brašno u ulju , dodajte mleko . Začinite začinom i pobiberite . Kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. 13 minut : procedite kuvane špagete i prelijte sa malo maslinovog ulja ili pomešajte sa komadićem margarina da se ne lepe. 14 minut : u zgusnuti sos dodati tunu sa povrćem i mirodjiju ...
kuvati je lako - samo treba znati kako